Film en video

NETFLIX Nederland

[ www.nederland-netflix.nl ]
Video on demand

Netflix: eindeloos films en series kijken

Netflix is op 11 september 2013 gestart in Nederland. Dat was goed nieuws voor alle film- en serie-junkies die graag eindeloos tv willen kijken. Waarbij het feit dat Netflix nieuwe series snel aanbiedt een lang gekoesterde wens uit laat komen. Eindelijk televisiekijken zoals we dat willen. Dit is echt on demand. En de prijs die is ronduit goed te noemen: 8,99 euro p/m. Voor dat bedrag kan er gestreamed worden naar twee apparaten tegelijk. Streamen naar vier apparaten op hetzelfde moment kost 11,99 euro.

En..... de eerste maand is gratis!
Je kunt op elk gewenst moment je abonnement stopzetten.

Wanneer je een film niet helemaal afkijkt dan kun je op een ander moment eenvoudig de bewuste film terugvinden. De film begint dan waar je gebleven was. Dat werkt ook als je op een ander apparaat verder gaat met kijken.

Zoals gebruikelijk bij video on demand: geen reclame en geen uitgebreide inleidingen over betrokken film- en productiemaatschappijen.
Netflix logo

Film kijken (homepage)
Netflix
Online opnemen
Tv-kijken / Video on Demand
VPN-tunnel


House of Cards
De veelgeroemde House of Cards
Breaking Bad
Nu al legendarisch: Breaking Bad
Orange is the new black
Orange is the new black
Suits
Suits: verrassend

Ondertiteld, legaal en goede kwaliteit

De series en films zijn Nederlands ondertiteld en volkomen legaal. Er is dus geen enkele reden meer om nog video via een 'alternatief circuit' te kijken of downloaden.
Ook de hoge beeldkwaliteit draagt bij tot het kijkgenot. Er zijn verschillende kwaliteiten mogelijk, al naar gelang de beschikbare downloadsnelheid. Die mag variëren van 0,5 Mbps tot 12 Mbps voor 3D-content. Alle mogelijke hardware wordt ondersteund waaronder de Xbox, Wii, PlayStations, tablets, smart-tv's en smartphones.

Een los abonnement maakt het makkelijker om op een andere locatie toegang te krijgen tot je content. Bijvoorbeeld vanaf een Nederlandse hotelkamer.

Welke content biedt Netflix?

Netflix biedt veel (voor het geld) maar zeker niet alles. De nadruk van de collectie ligt op (Amerikaanse) series. Er zijn natuurlijk ook films beschikbaar, maar dat aanbod is beperkt. De catalogus in Nederland is op dit moment kleiner dan die in Amerika, hij zal worden vergroot en worden aangevuld met Nederlandstalige films en series.
Het is mogelijk om het aanbod gratis te verruimen met Amerikaanse content (lees hierover elders op deze pagina).

In grote lijnen kun je stellen dat Netflix vooral series aanbiedt. Dat betreft series die gestopt zijn, en afleveringen t/m het einde van het vorig seizoen. Voorbeelden: CSI, 24, Cheers, Star Trek (alle series), Grey's Anatomy, ER, Columbo, Gossip Girl. Afleveringen van lopende seizoenen worden niet getoond, tenzij het eigen producties van Netflix betreft, zoals House of Cards. Dat er geen afleveringen van lopende seizoenen worden getoond heeft te maken met uitzendrechten en kosten.
Dat Netflix niet alle films aanbiedt heeft te maken met auteursrechten. Doordat licenties duur zijn worden over het algemeen films pas opgenomen in de catalogus als ze ouder dan twee jaar zijn. Licenties lopen per jaar, vandaar dat titels uit de catalogus verwijderd kunnen worden. Het is een afweging van kosten tegenover populariteit en waardering. Vandaar dat Netflix graag wilt dat u de bekeken content beoordeelt.

Netflix levert -in Amerika- extra diensten tegen betaling. Sommige films en series zijn alleen verkrijgbaar via dvd-verhuur. Een voorbeeld is de immens populaire tv-serie The Big Bang Theory. Deze is in Amerika alleen leverbaar via dvd-verhuur.
Het versturen van dvd's via post is niet zo vreemd als u weet dat Netflix begonnen is in Amerika met het verhuren en versturen van dvd's per post. Een Amerikaans abonnement voor het huren van dvd's (zoveel als je maar wilt) kost minder dan 10 $ per maand.

Volledigheidshalve noemen we dat Netflix geen adult content (porno) levert.

Netflix kijken in het buitenland

[Onderstaande opties zijn mogelijk in strijd met de algemene voorwaarden van Netflix]

Wanneer je een abonnement op Netflix hebt en in het buitenland bent dan krijg je geen (volledige) toegang tot de dienst (van je eigen land). Dat komt door de uitzendrechten of afspraken die zijn gemaakt in je eigen land. Als je in een land bent waar Netflix niet wordt aangeboden dan kan de melding verschijnen: "Netflix is nog niet beschikbaar in dit deel van de wereld".
Een oplossing voor dit probleem is een VPN-tunnel te gebruiken.

Wil je Netflix kijken in een land met een eigen Netflix-dienst dan kun je een startpagina te zien krijgen in de verkeerde taal. Zoek de optie om in te loggen. De content die je na het inloggen te zien krijgt zal niet helemaal zijn wat je gewend bent. Waarschijnlijk kijkt Netflix naar je ip-adres om te bepalen in welk land je bent. Afhankelijk van de afspraken die voor dat land gelden krijg je content wel of niet te zien. De schermteksten zijn wel in het Nederlands, op een enkele uitzondering na.
Tesamen met je persoonlijke voorkeur levert dat andere resultaten dan verwacht. Wil je per se je Nederlandse content, dan ontkom je niet aan een VPN-tunnel.

Amerikaanse content Netflix: Media Hint & Hola

Het aanbod van films en series is in Nederland nog beperkt. Amerikaanse gebruikers hebben meer keuze. Het is eenvoudig mogelijk om toegang tot Amerikaanse content te krijgen met een gratis add-on voor de browsers Chrome en Firefox: Media Hint
Na installatie werkt de add-on meteen, er hoeft niets te worden ingesteld. Er is zelfs geen VPN-tunnel nodig als je in het buitenland bent.
Nederlandse en Amerikaanse content staat door elkaar. De Amerikaanse versies hebben natuurlijk geen Nederlandse ondertitels. Als het Engels lastig te volgen is kun je Engelse ondertitels aanzetten.
En..... deze extra content kost niets :o)

Een andere optie is het gebruik van Hola. Deze gratis versie van Hola werkt anders dan Hint; het is goed om te weten dat het gebaseerd is op een peer-netwerk. Dat houdt in dat uw pc gekoppeld wordt aan andere pc's. De betaalde versie van Hola is overigens een VPN-tunnel.

Netflix content uit een ander land kijken

De content die Netflix aanbiedt is in grote lijnen hetzelfde in alle landen. De hoofdmoot wordt gevormd door Amerikaanse producties. In elk land wordt dit aangevuld met lokale films en series, in de eigen taal.
Maar er zijn ook verschillen in content vanwege distributierechten, concurrentie en bepaalde landen krijgen eerder de beschikking over bepaalde content. Een mooi uitzonderingsgeval is de serie 'The Big Bang Theory'. Die is razend populair maar slechts in één land te zien bij Netflix: Duitsland.
Wil je voor Duitse Netflix-gebruiker doorgaan? Dan moet je Netflix Duitsland laten denken dat je in Duitsland woont. En hier bewijst een VPN-verbinding zijn nut VPN-verbinding.

Taalinstellingen via "locale"

Als je -bij het verblijf in het buitenland- menuteksten en omschrijvingen in een vreemde taal te zien krijgt, dan kun je de volgende truc toepassen: voeg aan de url in de adresbalk het volgende toe: "?locale=nl-NL". Vervang de "?" door een "&" als er al een een vraagteken in het adres stond.
Wil je Netflix met engelse teksten zien (met Nederlandse content) gebruik dan "?locale=en-NL".
© 2011-2014 Quodata Internet & Marketing   ~   Disclaimer - privacy - auteursrecht - contact